Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/home/keletifr/public_html/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 70 sor).

Történet

2002 áprilisában megszűnt a Várda Blues Band, a volt tagok ( Gál "Cila" László, Maklári Ferenc, Rohály Viktor ) Lippai Tamás beszervezésével megalapították a KELETI FRONT zenekart Kisvárdán, melynek stílusa rock & blues. A csapat gőzerővel kezdte el a próbákat, mivel már lekötött stúdiószerződése volt a P.Box hangstúdióban  Debrecenben. 2002 októberében megjelent szerzői kiadásban  a KELETI FRONT első nagylemeze a KELET FRONT 1. Ezen a korongon a zenekar 8 saját szerzeménye hallható. Külön érdekessége a lemeznek, hogy két dalban hammond orgonán közreműködik a P.Box-ból az akkor még élő rock legenda  Cserháti István "Pityi". Az album igen jó kritikákat kapott, több helyi rádió is lejátszotta, Nemes Nagy Péter is bemutatta a Petőfi Rádió Váltóhang című műsorában. A lemezről pozitív kritika jelent meg a Rockinformban,a Wild Magazinban és a  Metal Hammer Rock magazinban is.

Az együttesnek több közös fellépése volt a P.Box, TRB, Beatrice, Edda, Republic zenekarokkal. 2005 májusában Lippai Tamás kivált a bandából és helyette Kovács Miklós  gitáros és Varga István énekes léptek be. Ez a formáció igen rövid életű volt, ez után kezdődött az új tagok keresése, míg végül is 2006 februárjában csatlakozott a KELETI FRONTHOZ Molnár Béla - gitár és a frontember Szécsi Norbert- ének, billentyű.  Ezzel a felállással a Keleti Front 3 próba után a Beatrice előtt mutatkozott be 2006.február 10-én.

A sikeres fellépés után jött az ötlet a második album elkészítéséről. Időközben több közös koncert volt a Republic, Beatrice zenekarokkal, s közben folyamatosan dolgozott a csapat az új lemez anyagán.

2006-2007-ben elkészült Szerencsen a KELETI FRONT  második albuma szerzői kiadásban, az Álmatlanul. Ezen a lemezen 11 saját szerzemény hallható.

2007. október. 26-án bővült a zenekar. Új tag Szabó Béla Lóránt " Luky " percussion.

2008 decemberében elkészült egy maxi cd  a Kisvárda blues, amin 3 saját szerzemény hallható, ez a lemez egy beharangozó a készülő 3. albumhoz.

2010 augusztusában a zenekarból kiváltak  négyen, a két alapító Gál  „Cila ”László és Maklári Ferenc úgy döntött megfelelő társak megtalálása után új tagokkal folytatják tovább így 2011 februárjában újjá alakult a KELETI FRONT.

 • Kárpáti Zoltán –ének
 • Kovács  Attila – gitár
 • Maklári Ferenc – gitár
 • Gál ” Cila” László – basszusgitár, vokál
 • Török Péter – billentyű, vokál
 • Jávor András – dob

                           

2011 szeptemberében Jávor András kivált a zenekarból, helyette Faragó Tamás az új dobos. Ezzel a felállással: Kárpáti Zoltán ének, Kovács Attila gitár, Maklári Ferenc gitár, Gál „Cila” László basszusgitár, vokál, Török Péter billentyű, vokál, Faragó Tamás dob , 2012 márciusában

Szolnokon elkészült a Keleti Front  legújabb maxi lemeze „ Miénk ez az ország….?” Ezen a lemezen négy saját szerzemény hallható :

 1. Ez mindig megmarad 
 2. Bilincsbe verve
 3. Kisvárda blues
 4. Miénk ez az ország

 

2014. június.  28-tól Török Péter színházi elfoglaltsága miatt kivált a zenekarból, helyette Lázár Zsolt az új billentyűs.

Tagok:

 • Kárpáti Zoltán – ének
 • Kovács Attila – gitár
 • Maklári Ferenc – gitár
 • Gál ” Cila ” László  - basszusgitár, vokál
 • Lázár Zsolt – billentyű, vokál
 • Faragó Tamás - dob

 

2015 januárban újabb változás a Keleti Front zenekarban: a 4 évig velünk zenélő Török Péter visszatért  és a munkahelyi elfoglaltsága miatt távozó Faragó Tamás helyett Németh Attila "Döme" az új dobos.

Tagok:

                         Kárpáti Zoltán - ének 

                         Kovács Attila - gitár

                         Maklári Ferenc - gitár

                         Gál "Cila" László - basszusgitár, vokál

                         Török Péter - billentyű, vokál

                         Németh Attila "Döme" - dob

 2016. januárban visszatért hozzánk a zenekarban 8 évig zenélő  és az  egyik alapító tag Rohály Viktor dobos , aki Németh Attila helyett üti a bőröket.

Tagok:              

                         Kárpáti Zoltán - ének 

                         Kovács Attila - gitár

                         Maklári Ferenc - gitár

                         Gál "Cila" László - basszusgitár, vokál

                         Török Péter - billentyű, vokál

                         Rohály Viktor - dob

2017. június 29-én Rohály Viktor munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudja vállalni az együttműködést a zenekarral, Faragó Tamás tért  vissza hozzánk, hogy segítse a zenekar munkáját.                     

Tagok:              

                         Kárpáti Zoltán - ének 

                         Kovács Attila - gitár

                         Maklári Ferenc - gitár

                         Gál "Cila" László - basszusgitár, vokál

                         Török Péter - billentyű, vokál

                         Faragó Tamás  - dob

                         

A csapat neve utal arra, hogy a zenekar székhelye az ország keleti részében Kisvárdán van, ahol a mindennapi megélhetésért kemény harcot kell folytatni.